Despre noi

Bine ai venit!

Sunt Cosmin Mihai, propietarul primului atelier din Romania care are ca domeniu de activitate producerea si comercializarea produselor pentru atragerea pasarilor si a altor vietuitoarelor salbatice.

Vreau sa-ti fac o scurta prezentare a mea si a magazinului Hortieco.

De cand ma stiu, imi place sa gradinaresc. La 7 ani infiintam prima mea gradina de flori. Probabil ca m-am molipsit de la parintii si bunicii mei, care, la randul lor, au iubit si iubesc in continuare gradinaritul si natura.

La 12 ani, am descoperit o noua pasiune care ma urmareste pana astazi si care sta la baza acestui atelier si magazin – ornitologia.

De profesie sunt inginer horticultor, specializat in managementul ecosistemelor horticole. Ca profesionist, lucrez in horticultura din anul 2008 si mereu am fost in cautarea metodelor de lucru cat mai prietenoase cu natura.

In toti acesti ani, impreuna cu echipa mea, am reusit sa atragem pasari, insecte, microorganisme si alte vietuitoare salbatice care au contribuit la cresterea calitatii ecosistemelor antropice (vezi testimoniale).

Pentru foarte multe vietuitoare salbatice gradinile, terasele si balcoanele noastre sunt ultimul refugiu pe care il mai gasesc. Distrugerea habitatelor naturale si poluarea ne forteaza moral, dar si fizic sa traim in armonie cu natura, trebuie sa oferim vietuitoarelor salbatice, hrana, apa, adapost si locuri de cuibarit.

Poate ca nu suntem atat de puternici ca sa schimbam lumea, dar lumea din gospodaria noastra o putem schimba. De aceea, impreuna cu colaboratorii mei, iti punem la dispozitie accesorii si informatii care sa te ajute sa atragi vietuitoare salbatice indiferent ca este vorba de un balcon, de o livada sau de o padure de sute de hectare.

Natura nu ramane indiferenta, iar efortul tau va fi rasplatit prin sanatatea ecosistemului sau micro-ecositemului din gradina ta. Fiecare moment petrecut in gradina ta va fi rasplatit cu plante sanatoase, parfum, cantec, culoare si alte surprize special pregatie de natura pentru tine.

Hortieco a luat fiinta oficial in anul 2015, cand am produs in sistem propiu primele hranitori si cuiburi pentru pasarile salbatice – serie limitata -  doar pentru diverse teste in proiectele mele si pentru a le oferi celor dragi. 

Investim in cercetare, testare si dezvoltare, de aceea te asigur ca informatiile, cuiburile, hranitorile, hrana si alte produse de pe acest site sunt testate in Romania si tin cont de cerintele ecologice si biologice ale speciilor vizate.

Clientii si colaboratorii nostri sunt atat persoane fizice, juridice dar si ONG-uri de mediu cum ar fi: Societatea Ornitologica Romana, Parcul Natural Vacaresti si Wilderness Research and Conservation.

Ne dorim ca Hortieco sa te ajute si te invitam sa incerci experienta atragerii vietuitoarelor salbatice in gradina ta sau oricare alt ecosistem fie el natural sau antropic.

De asemenea, nu ezita sa impartasesti cu noi si cu ceilalti visurile si trairile tale.

La multe specii in gradina ta,


Dr. ing. Cosmin MIHAI
specialist atragerea pasarilor si a altor vietuitoare salbatice