Despre noi

Bine ai venit!

Sunt Cosmin Mihai, propietarul primului butic din Romania care are ca domeniu de activitate comercializarea produselor pentru atragerea pasarilor si a altor vietuitoarelor salbatice. Vreau sa-ti fac o scurta prezentare a mea si a buticului Hortieco.

De cand ma stiu, imi place sa gradinaresc. La 7 ani infiintam prima mea gradina de flori. Probabil ca m-am molipsit de la parintii si bunicii mei, care, la randul lor, au iubit si iubesc in continuare lucrul pamantului si natura.

La 12 ani, am descoperit o noua pasiune care ma urmareste pana astazi si care sta la baza acestui butic – ornitologia.

De profesie sunt inginer horticultor, specializat in eco-gradinarit. Lucrez in peisagistica de 6 ani si mereu am fost in cautarea metodelor eco de lucru.

In toti acesti ani am reusit sa atrag pasari, insecte folositoare, microorganisme si alte vietuitoare care m-au ajutat sa am rezultate extraordinare. Plante sanatoase, hrana sanatoasa, culori deosebite si mai ales am redat viata gradinilor prin cantecul, culoarea si spontaneitatea pasarilor salbatice.

Pentru foarte multe vietuitoare salbatice gradinile, terasele si balcoanele noastre sunt ultimul refugiu pe care il mai gasesc. Distrugerea habitatelor naturale si poluarea forteaza foarte multe vietuitoare sa traiasca in apropierea asezarilor umane.

Poate ca nu suntem atat de puternici ca sa schimbam lumea, dar lumea din gospodaria noastra o putem schimba. De aceea, impreuna cu colaboratorii mei, iti punem la dispozitie accesorii si informatii care sa te ajute sa atragi vietuitoare salbatice oferindu-le hrana, apa, adapost si locuri de cuibarit.

Natura nu ramane indiferenta, iar efortul tau va fi rasplatit prin sanatatea ecosistemului sau micro-ecositemului din gradina ta. Fiecare moment petrecut in gradina va fi rasplatit cu  parfum, cantec, culoare si alte surprize special pregatie de natura pentru tine.

Hortieco a luat fiinta in anul 2010, cand am produs in sistem propiu primele hranitori si cuiburi pentru pasarile salbatice – serie limitata -  doar pentru a le oferi celor dragi si pentru diverse teste.

Investim in cercetare, de aceea te asigur ca informatiile, cuiburile, hranitorile, hrana si alte produse de pe acest site sunt testate in Romania si tin cont de cerintele ecologice ale speciilor vizate.

Ne dorim ca acest butic sa te ajute in gradinarit si te invitam sa incerci experienta atragerii vietuitoarelor salbatice in gradina ta. De asemenea, nu ezita sa impartasesti cu noi si cu ceilalti visurile si trairile tale de eco-gradinar.

La multe specii in gradina ta,

ing. Cosmin Mihai - specialist wildlife gardening
propietar hortieco   


  
  

  
  

  

Aboneaza-te la newsletter

 
Vrei sa afli prin email despre reduceri si promotii? Aboneaza-te acum la newsletter si fii la curent cu tot ce e nou!

  

  

Marturiile clientilor

 

Dupa multe luni de asteptat, in sfarsit niste pitigoi au preluat cuibul....

Jan P.

Vezi mai multe marturii